Брайън Мей. Най - добрият рокаджия сред физиците и най - добрият физик след рокаджиите!

Брайън Мей (Brian Harold May) (BrianMay.com), китарист на легендарната банда “Queen”, има диплома по физика от "Империъл колидж" в Лондон от 1977 година. По това време започва да пише дисертация по астрономия на тема "Radial Velocities in the Zodiacal Dust Cloud", но през 1974 г. я захвърля на тавана на къщата си, за да се отдаде изцяло на работата си с рок групата.

През 2006 година обаче авторът на хита We will rock you решава да я довърши и да се опита да стане доктор по физика, което успешно успява да направи през 2007 година.

В същото време е автор заедно с други двама британски астрономи на труд за Големия взрив и развитието на Вселената. Книгата "Bang! - The Complete History of the Universe" е преведена на български и издадена  под заглавие "Взривът! Пълна история на Вселената". Съавтори са сър Патрик Мур и Крис Линтът - водещи на популярното астрономическо предаване по Би Би Си "Sky At Night".

 

Взривът. Пълна история на Вселената

Кратко съдържание

Взривът е удивителна история. Фантастика ли е това? Авторите се надяват, че не е, тъй като в основата й са трудовете на велики учени, като Алберт Айнщайн, Стивън Хокинг и стотици други блестящи умове. Наслаждавайте се и оставете въображението си да се развихря.

Защо Взривът !? Защо трима души с подчертано различна научна подготовка обединяват усилията си и цели две години щателно шлифоват текста на книга за Големия взрив? Защото са убедени, че на всеки интелигентен и любознателен човек трябва да се даде възможност да чуе тази изумителна история, която едва съвсем неотдавна започна да добива смисъл - ПЪЛНАТА ИСТОРИЯ НА ВСЕЛЕНАТА - на разбираем за всички език.