Денят на Земята заедно с НАСА

НАСА кани хората по света да отпразнуват заедно Деня на Земята 2017, като "приемат" една от 64 000 отделни части от Земята видяна от космоса. НАСА планомерно изучава планетите в Слънчева система и извън нея, но никоя планета не е по-добре изучена от тази, която е наш общ дом. Флот от 18 космически мисии, подкрепени от самолети, кораби и наблюдения от Земята, измерват различни характеристики на околната среда, които докосват живота на хората по света.

Всеки желаещ да се присъедини към Деня на Земята получава персонализиран сертификат за осиновяване на уникално номерирано парче земя (средно с широчина 55 мили), което може да отпечата и да сподели в социалните медии. Сертификатът съдържа данни събрани от НАСА за това местоположение - изглед на планетата в светлина, която никога преди не сте виждали.

Посетете climate.nasa.gov, за да приемете парчето си от планетата и да изследвате тази нейна малка частица. Въпреки че всеки посетител на уебсайта #AdoptThePlanet ще получи произволно парче Земя, за да отпразнува, на участниците не се предоставят никакви законни права или права на собственост.Laughing

Източник: НАСА