Красивата астрономия. Абигейл Боленбах - отвъд безкрайността

Абигейл Боленбах е лектор и автор на проекти с акцент върху космическите изследвания и астрономията. Като ученичка на 13 година в средното училище, тя се присъединява към Астрономическото общество в Бартълсвил, САЩ където се включва в обществени образователни програми. Днес тя е домакин на програмата „Безкрайност и отвъд“ на списание „Астрономия“ , където обсъжда широко разнообразие от теми, които да насочват и информират хората за нашата невероятна Вселена.

Боленбах работи в лаборатория по биохимия като специалист по наночастици и помощник в експериментални изследователски проекти. Наскоро тя подаде заявление за патент „Екраниране на гама-лъчи”, с цел космическото пътуване да бъде по-малко вредно за биологичните образувания. След като завърши висшето си образование, с нетърпение очаква един ден да работи за космическа компания като учен.

 

За усилията си в сферата на астрономията и за нейната обществена дейност Абигейл Боленбах през 2018 г. беше отличена с наградата за младежка служба на Horkheimer/Smith от Астрономическата лига. 

На 23 април 2019 г. Абигейл беше избрана сред други 24 студенти от цял ​​свят, които преодоляват бариерите в областта на науката, технологиите, инженерството, изкуствата и математиката (STEAM) и представят науките пред обществеността чрез мултидисциплинарни методи.